vineri, 19 iulie 2013

Contraindicaţiile Masajului

Lucruri de Evitat In Timpul Unui Masaj

Masajul este perceput drept tehnica medicală cel mai puţin dăunătoare şi una dintre tehnicile cele mai lipsite de riscuri. Totuşi, există şi situaţii în care efectuarea unui masaj nu este indicată sau în care este necesar avizul prealabil al unui medic. Masajul este contraindicat în oricare din următoarele situaţii:
Febră, inflamaţii, boli infecţioase, hernie, osteoporoză, vene varicoase, oase rupte, probleme ale pielii, cancer, epilepsie, infecţie cu HIV, sarcină - nu se recomandă masajul profund.
In cazul altor afecţiuni, înaintea şedinţei de masaj este nevoie de o consultaţie la medic. Printre acestea se numără: ​​diabetul zaharat, astmul bronşic, intervenţia chirurgicală recentă, edemul. Pentru o listă completă, consultă pagina „Contraindicaţii”. Cea mai importantă regulă in masaj este să nu agravezi starea pacientului. Dacă ai nelămuriri cu privire la o anumită afecţiune, nu executa masajul.

Manevre INTERZISE în timpul masajului:

 • Trasul de gât: Nu trage de cap, de exemplu, ca într-o încercare de a alungi gâtul, este foarte periculos.
 • Răsucirea gâtului: Fără mişcări bruşte! (Poţi încerca totuşi câteva întinderi uşoare ale gâtului; tracțiunile foarte blânde şi lente ale gâtului sunt benefice.)
 • Trasul şi răsucitul simultan al gâtului: Niciodată, indiferent de motiv, să nu tragi şi să răsuceşti în acelaşi timp gâtul. Acest lucru este extrem de periculos.
 • Trosnitul oaselor: Nu încerca niciodată să execuţi o ajustare specifică chiropraxiei dacă nu eşti chiropractician profesionist. Nu atinge coloana vertebrală. Poţi masa muşchii situați de-a lungul coloanei vertebrale, un procedeu extrem de plăcut si eficient, dar nu apăsa pe vertebre.
 • Supra-extensia: Nu încerca să întinzi nicio articulaţie prea tare. Orice articulaţie are nişte limite normale în care poate fi mişcată, nu depăşi aceste limite. Atunci când efectuezi mobilizări (tracțiuni sau extensii), mai ales asupra zonelor mai sensibile, precum gâtul, braţele şi mâinile, e nevoie de prudenţă maximă.

Ulnar Nerve

Zonele periculoase

Acestea sunt zonele hipersensibile ale corpului, care conţin mai mulţi nervi şi sunt alimentate cu mai mult sânge.

 • Partea frontală a gâtului: Motivul este evident: nu vrei să-ţi sugrumi pacientul. E o idee bună să eviţi complet această zonă.
 • Partea laterală a gâtului: Deşi nu e la fel de sensibilă ca partea din faţă, nu există beneficii importante ale unui masaj clasic în această zonă, aşa că evit-o.
 • Scobitura din spatele urechii: adâncitura din spatele maxilarului şi de sub ureche este o zonă extrem de sensibilă. Nu introdu degetul în această zonă.
 • Globul ocular: Nu atinge ochii pacientului. Totuși, efleurajul uşor peste pleoapele închise este acceptabil, deoarece reduce tensiunea şi calmează migrenele.
 • Axila: Este o zonă foarte sensibilă, cu o mulţime de nervi, artere, şi ganglioni limfatici.
 • Partea superioară din interiorul braţului: Chiar sub axilă, în partea dinspre interior a braţului, se află o zonă sensibilă, cu foarte multe terminaţii nervoase. Aplicarea unei presiuni prea puternice aici este foarte neplăcută si chiar periculoasa.
 • Nervul ulnar in zona cotului: Nervul ulnar are in zona cotului o mica porțiune expusa. Daca atingem acest loc, creează un foarte mare disconfort. Aceasta zona e singura zona a corpului unde un nerv este expus.
 • Abdomenul: Fii blând cu partea superioară a abdomenului, de-a lungul coastelor, unde se află ficatul, vezica biliară şi splina. Dacă eşti foarte atent, poţi executa totuşi câteva tehnici în această zonă.
 • Partea inferioară a spatelui: Chiar sub coaste, de-o parte şi de alta a coloanei vertebrale, se află rinichii. Nu apăsa sau bate prea tare. Execuția tapotamentului asupra rinichilor este interzisa.
 • Zona inghinală: Este locul unde piciorul se prinde de restul trunchiului. Această zonă conţine importante vase de sânge, ganglioni limfatici şi nervi. Nu încerca să execuţi aici nicio tehnică de masaj.
 • Popliteul (partea din spate a genunchiului): ai întotdeauna grijă cu acest loc, deoarece este foarte sensibil la presiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu