vineri, 19 iulie 2013

Cum să Alegi Uleiul pentru Masaj

Alegerea uleiului potrivit
Asigură-te că alegi uleiul potrivit atunci când efectuezi un masaj. În general, asigură-te că pacientului îi place aroma uleiului esenţial pe care îl utilizezi pentru el. Uneori, chiar dacă ţi se pare că esenţa i se potriveşte clientului, în cazul în care clientului tau nu-i place mirosul, acesta nu se va simţi bine.
Materialul de faţă îţi oferă un minimum de informaţii care te vor ajuta să alegi uleiul potrivit. Totuşi, poţi verifica pagina cu uleiuri pentru masaj pentru o descriere mai detaliată.
Baza uleiului de masaj ar putea fi uleiul din seminţe de struguri sau uleiul de migdale dulci, care împreună constituie o bază bogată în substanţe nutritive pentru piele şi foarte uşor de absorbit. O altă alegere bună este o bază alcătuită dintr-o parte ulei din seminţe de struguri şi două părţi ulei pur de măsline presate la rece. Uleiul de măsline are totuşi un puternic parfum specificşi, de aceea, cei mai mulţi dintre clienţi îl vor evita.
Uleiul esenţial reprezintă 3% (doar trei la sută!) din ulei, fie că este vorba de o combinaţie de uleiuri esentiale sau o esenta unica. Pentru o combinaţie se recomandă un maximum de 3 uleiuri esenţiale. Aceste combinaţii funcţionează după principiul „cu cât mai simplu, cu atât mai bine”.
Uleiul esenţial trebuie ales cu atenţie, astfel încât să contribuie la îmbunătăţirea stării de spirit a pacientului şi nu la agravarea ei. Iată câteva dintre uleiurile esenţiale şi efectele lor:

  • Pin - Analgezic. Deodorizant natural.
  • Arbore de ceai - Antiseptic, antifungic, antibacterian. Benefic pentru piele.
  • Cedru - Reduce lichidele din ţesuturile organismului, diuretic.
  • Levănţică - Anti-bacterian, calmant, relaxant, benefic pentru piele.
  • Ylang-ylang - Afrodiziac, antistres. Tratează pielea uscată.
  • Mentă - Stimulant. Ajută la vindecarea răcelilor.
  • Lămâiţă - Îmbunătăţeşte digestia. Antiseptic, detoxifică limfa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu