vineri, 19 iulie 2013

Cum să Creezi Ambianţa Adecvată Masajului

Asigură-te că atmosfera este una potrivită în timpul şedinţei de masaj. Aceasta este o parte extrem de
massage studio massage tableimportantă şi se realizează chiar din momentul în care îţi întâlneşti noul client.
Există câteva trucuri pe care le poţi folosi pentru a-l face pe pacientul tău să se simtă comod.
Îţi poţi întreba clientul dacă nu se simte în largul său nud, dacă se află la prima şedinţă sau dacă e ceva anume la care se aşteaptă de la masajul tău. Un alt truc este să-i descrii în prealabil parcursul sesiunii de masaj, astfel încât să ştie la ce să se aştepte, mai ales în calitate de client nou. Poţi explica anumite tehnici şi în timpul masajului. Arată-i pacientului că sesiunea este interactivă şi că poate cere oricând ajustări şi modificări. O astfmosferă plăcută se poate crea indiferent de loc şi asta cu un minimum de efort.

  • Foloseşte uleiuri esenţiale pentru a crea starea de spirit adecvată. Aromaterapia este o ştiinţă complexă, dar vei reuşi să alegi aromele potrivite învăţând doar noţiunile de bază. Atenţie însă, nu folosi uleiurile la voia întâmplării, întrucât este posibil să obţii rezultatele nedorite.
  • Foloseşte terapia prin sunete. Poţi folosi CD-uri cu sunete din natură, cum ar fi marea, un izvor sau vântul, sau poţi folosi muzică specială pentru relaxare. Există foarte multe companii care distribuie astfel de discuri.
  • Alege luminile şi culorile potrivite ambientului. Lumina aleasă trebuie să fie relaxantă şi calmantă, aşa că lumina soarelui este cea mai potrivită. Intimitatea pacientului insa e pe primul plan, asigura-i intimitatea cu ajutorul jaluzeleleor.
  • Aerul proaspăt şi temperatura potrivită sunt de asemenea foarte importante. Utilizarea aromaterapiei nu elimină nevoia de aer proaspăt. Temperatura din cameră ar trebui să fie puţin mai ridicată decât într-un birou. Aminteşte-ţi că pacientul tău e dezbrăcat şi că se relaxează, deci corpul său nu mai produce căldură. Majoritatii clienţilor li se face frig în timpul şedinţei de masaj.
  • Vorbeşte pe un ton calm şi nu prea tare, deoarece asta ajuta relaxarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu