sâmbătă, 20 iulie 2013

Tehnici De Masaj - Cum se Efectuează Vibraţiile, Mobilizările, (Stretching-ul), Mângâierea, (Nerve-stroke)

Mângâierea în Masaj

Mângâierile sunt manipulări foarte uşoare ale corpului menite să genereze relaxare profundă.
massage gliding nervestrokes effleurage sensual erotic Lasă-ți vârfurile degetelor să alunece uşor peste întreg spatele. Această mișcare are un puternic efect calmant și este folosită pentru a finaliza ședința de masaj sau pentru masarea unei zone specifice, cum ar fi spatele. Direcţia alunecării degetelor nu este importantă, deoarece nu se direcționează sângele sau limfa. Utilizarea uleiului reduce eficienţa mișcării de alunecare, aceasta efectuându-se cel mai bine pe o piele uscată. Dacă pielea este uleioasă, puteţi opta pentru un efleuraj ușor.

Unii maseuri utilizează tapotamentul cu vârfurile degetelor în locul alunecării, tehnică ce imită atingerea ploii și care se efectuează printr-o simplă mișcare a degetelor, restul mâinii stând pe loc. Această tehnică este una foarte delicată și se folosește cu precădere în masajul capului.

Mobilizarea, sau Stretching

Deși nu este o tehnică obligatorie în timpul ședinței de masaj, stretching-ul prezintă o mulțime de avantaje pentru sănătate. În calitate de terapeut, este important să poți evalua nevoile pacientului tău și să efectuezi una, sau o combinaţie, din următoarele tipuri de mobilizări.
stretching massage
  • Mobilizări pasive: Mobilizarea se realizează în întregime de către maseur, pacientul nu participă în mod activ.
  • Mobilizări activ-asistate: Pentru efectuarea acestei tehnici este nevoie ca pacientul să realizeze întinderile, în timp ce terapeutul îl ajută să se întindă mai mult.
  • Mobilizare activă cu rezistență: Pacientul rezistă mişcării de întindere, ceea ce duce la o mai bună întindere a mușchiului și a articulației și la mărirea intensității „durerii plăcute”.
Stretching-ul se poate efectua asupra membrelor și a spatelui. Se poate întinde chiar și gâtul, însă foarte ușor. În cazul în care nu ai destulă experiență, este recomandat să nu efectuezi stretching-ul asupra gâtului.

Ai grijă să nu suprasoliciți zonele mobilizate, mai ales în cazul persoanelor micuțe, cu trupuri ușor de manipulat și articulații flexibile. În general, pacientul îți va spune dacă îl doare, dar este posibil ca uneori să evite acest lucru, motiv pentru care trebuie neapărat să comunici cu el in permanenta, în timpul stretching-ului.

Vibraţia

Tehnica vibrațiilor constă într-o mişcare de agitare, aceasta fiind una dintre cele mai relaxante mișcări. Este una dintre cele mai relaxante mişcări. Dacă efectuezi corect masajul cu vibrații, cu siguranță că pacientul tău nu va mai apela niciodată la alt terapeut.
Cele mai bune locuri pentru efectuarea acestei tehnici sunt partea inferioară a spatelui şi a gâtului.
Dintre toate mișcările specifice masajului, vibraţia este cel mai greu de învăţat.
Așază doar vârfurile degetelor pe suprafața pe care o vei masa și blochează-ți articulațiile, începând cu cele ale degetelor și până la cele ale umerilor.Mișcarea se realizează la nivelul întregului braț, iar o vibrație efectuată corect îți va face brațul să se miște cu totul, ca și când ar tremura. Aplică o presiune fermă asupra zonei masate și direcționează vibrația în jos, concentrând-o în vârfurile degetelor.
Ca o alternativă, până la deprinderea acestei tehnici se poate efectua și o vibraţie superficială cu mâna.

O altă soluţie este utilizarea unui aparat de masaj electric. Din fericire, pe piață există aparate excelente de masaj electric. Va trebui însă să alegi unul cu frecvenţa corectă sau cu o frecvenţă reglabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu