sâmbătă, 20 iulie 2013

Cum să te aprovizionezi pentru masaj

De ce instrumente și produse are nevoie un maseur?

Orice maseur are nevoie cel puțin de următoarele instrumente și produse:
Masă sau scaun de masaj (sau ambele).
Prosoape, lenjerie de pat, pătură şi învelitori pentru față.
Produse de curăţare
În funcţie de preferinţele terapeutului:
Uleiuri de masaj, pudră pentru copii, loțiune pentru masaj, uleiuri esenţiale.

Cum să alegi consumabilele pentru masaj

Foldable Massage TableCumpără produse de calitate, chiar dacă masezi doar ca hobby. Achiziționarea unor uleiuri de masaj ieftine este o idee proastă care te va dezavantaja.
Încearcă să cumperi produse de bună calitate și caută pe Internet recenzii ale acestora. Amazon este unul dintre locurile cele mai indicate, întrucât au cele mai competitive preţuri şi îți oferă și posibilitatea de a consulta diverse evaluări şi comentarii din partea altor cumpărători. Cere și părerea altor maseuri despre produsele pe care le utilizează.

Uleiurile și loțiunea pentru masaj

Dacă aplici ulei de proastă calitate pe pielea pacientului tău, cu siguranță ți-l vei pierde ca client. Atunci când cumperi ulei de masaj, nu te uita numai după cel mai ieftin, ci asigură-te că este un ulei vegetal şi nu unul mineral. Uleiul pentru copii nu este bun pentru piele. Citește eticheta şi caută câteva informații înainte de a cumpăra. Regula este valabilă și pentru loțiunea de masaj. Pudra pentru copii este folosită foarte rar în masaj, deoarece poate provoca probleme pulmonare. Există însă pe piață și mărci de pudră pentru copii ce poate fi folosită în siguranță, iar în cazul în care tehnica pe care o efectuezi, sau nevoile pacientului indică pudră pentru copii, alege un produs care nu conţine DEP sau pudră de talc.
Produse de curățare
Orientează-te către produse de curățare neparfumate și hipoalergenice. Unele persoane sunt sensibile la produsele de curăţare.
Fețe pentru masa de masaj și lenjerie de pat
Cumpără cearșafuri și prosoape din bumbac, pentru că acestea provoacă mai puține reacții pielii. Materialele sintetice creează electricitate statică și irită pielea.

Masa de masaj

Masa de masaj trebuie să se potrivească clienţilor tăi. O masă mai lată va fi mai confortabilă, dar pentru un maseur mai scund va fi greu de utilizat şi îî va solicita mușchii spatelui. Masa trebuie să aibă o înălțime reglabilă şi să se poată plia pentru masajele efectuate la domiciliul clientului. Tapiţeria trebuie să fie confortabilă și uşor de curăţat.

Instrumente pentru masaj

Există, de asemenea, instrumente care încearcă să ușureze munca maseurului. Cel mai bun masaj este întotdeauna cel realizat prin atingerea umană. Cu toate acestea, există situații în care maseurul nu este disponibil sau adecvat. Există și anumite tehnici pentru care un instrument de masaj este mai eficient decât un maseur, un bun exemplu în acest sens fiind tehnica vibraţiei.Sunt extrem de puțini terapeuții care se pot ridica la eficienţa unui vibrator de masaj electric. Aceste dispozitive sunt foarte utile pentru maseuri, iar pe piață există câteva produse de calitate care îl pot ajuta pe terapeut în munca sa.

Scaune și dispozitive de masaj


Se pot găsi pe piață o mulţime de instrumente interesante, cum ar fi: scaune de masaj, numite și scaune-maseur (a nu se confunda cu scaunele folosite pentru masajul corporal), tampoane pentru masaj, aparate pentru masajul picioare, aparate pentru masaj electrice - acestea sunt aparate cu vibrații ce maseaza o zona restrânsă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu