vineri, 19 iulie 2013

Cum să Primeşti un Masaj

Statutul de pacient într-o şedinţă de masaj nu implică numai plăcere, ci şi responsabilităţi şi îndatoriri. Trebuie să comunici cu terapeutul tău pentru a avea cât mai mult de câştigat din această experienţă. Spune-i dacă te simți bine in timpul masajului sau dacă vrei să insiste cu o anumită tehnică. Comunică-i maseurului tău şi lucruri precum „e suficient de tare”, „gâdilă” sau „doare”. Daca in timpul masajului te doare, decât dacă exact asta urmăreşti. Un masaj bun presupune responsabilitatea ambelor părţi implicate pentru a garanta succesul unei sesiuni.
Dacă vrei să obţii maximum de beneficii în urma sesiunii, iată câteva reguli importante pe care trebuie sa le urmezi atunci când ţi se face un masaj:

Respiraţia

O respiraţie corectă completează ședința de masaj, oferindu-i pacientului cele mai bune rezultate. O respirație corecta te relaxează în profunzime şi accelerează procesul de detoxifiere. De aceea pacientul, cu ajutorul terapeutului, trebuie să înveţe să menţină o respiraţie corectă.

Fii un Leneș in Timpul Masajului

Fii degajat, relaxat, nu încerca să fii vigilent şi ai încredere în terapeut. Nu e nicio problemă dacă adormi, se întâmplă foarte des şi este un semn bun - masajul funcţionează.

Fii Flexibil

Lasă-l pe maseur să-ţi mişte membrele oriunde e necesar. Nu te mișca decât dacă ţi se cere.

Blochează-ţi Gândurile şi Lasă-te în voia Simţurilor

Nu te mai gândi la nimic altceva decât la masaj. Lasă deoparte orice grijă pe parcursul sesiunii. Singurul lucru care contează este masajul, așa că încearcă sa percepi fiecare mişcare a terapeutului. Totuşi, nu încerca să forţezi relaxarea cu orice preţ, uneori vorbitul poate fi mai relaxant.

Masajul nu Trebuie să Fie Dureros

Nodurile musculare şi anumite forme de tensiune musculara răspund bine la o presiune fermă, astfel că unii pacienţi au nevoie de o strângere sau presiune mai fermă. Asta nu înseamnă însă că acest tratament este aplicabil la toata lumea. Masajul excesiv de puternic este de multe ori un masaj dăunător.
Eliberează-ţi Emoţiile
Uneori, în timpul unei sesiuni de masaj, pacienţii au emoţii foarte intense. Unii plâng, alţii râd, eliberându-se astfel tensiunile emoţionale. Nu trebuie sa te abții daca ti se întâmplă aceasta.
Nu te Simţi Confortabil Dezbrăcat?
Cel mai bine ar fi să te simţi în largul tău nud. Dar dacă nu te poţi relaxa şi nu te simţi comod fără haine, împărtăşeşte-i acest lucru terapeutului, iar el va găsi o modalitate de a te face să te simţi confortabil.
Tu Eşti Şeful
Nu-ţi fie frică să ceri o schimbare ori de câte ori simţi nevoia. Vorbeşte cu terapeutul tău şi nu uita că tu ai ultimul cuvânt. Nu fi timid, spune ce ai de spus.
Intimitatea
Opreşte televizorul. Foloseşte un semn pe care să scrie „Nu deranjaţi!”. Nu tolera întreruperile. Închide-ţi telefonul mobil.
Înainte de Masaj
Nu mânca o masa copioasă cu câteva ore înainte de masaj. Nu consuma alcool înainte de şedinţa de masaj. Fă un duş înainte de începerea sesiunii. Du-te şi la baie, pentru că masajul îţi va provoca nevoile naturale. Evită să te epilezi pe picioare înaintea masajului.
Poziţionarea
Trebuie să stai într-o poziţie în care să te poţi relaxa. Asigură-te că te simţi confortabil şi că nu stai pe o parte sau aplecat. Avem tendinţa de a contracta anumiţi muşchi tot timpul. Conștientizează asta si încearcă să-ţi relaxezi tot corpul pe cât posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu