vineri, 19 iulie 2013

Poziţionarea Terapistului în Timpul Masajului

Cum să te Poziţionezi şi să te Mişti atunci Când Execuţi un Masaj 
O poziţie corectă adoptată de terapeut în timpul şedinţei este o necesitate. Dacă ai 4 masaje pe zi şi nu adopţi o poziţie adecvată, vei sfârşi prin a-ţi schimba meseria. Cele mai importante reguli ale poziţionării şi mişcării diferă în funcţie de tehnică.
Postura şi Mişcările Adecvate Masajului Suedez
  • Foloseşte-ţi tot trupul cand masezi : Fiecare mişcare trebuie să vină din întregul corp. Mâinile nu sunt singurele care trebuie să se mişte. Iniţial, acest lucru va necesita un efort suplimentar, dar cu timpul va deveni mult mai uşor dacă te mişti corect şi îţi foloseşti întreg corpul în timp ce masezi. Folosirea doar a braţelor şi a umerilor te va obosi foarte repede in mod sigur. Daca manevrele de masaj sunt efectuate cu ajutorul intregului corp, efortul va fi distribuit pe intregul corp si nu doar la nivelul bratelor sau mainilor.
  • Găseşte-ţi stabilitatea: Nu-ţi pierde echilibrul. Poziţionează-te astfel încât să nu te poţi dezechilibra prea uşor.
  • Nu te apleca în timpul masajului: În loc să se apleci pentru a efectua tehnicile de masaj, mai bine depărtează-ţi mai mult picioarele.
  • Masează ajutându-te de partea inferioară a corpului: Generează-ţi mişcările din partea inferioară a corpului, din picioare şi şolduri, nu doar din cea superioară.
  • Stai drept: Stai drept şi ţine picioarele depărtate până în dreptul umerilor.
  • Menţine liniile drepte: Aplică presiunea fără a îndoi articulaţiile implicate. O articulatie indoita implica folosirea musculaturii pentru obtinerea presiunii necesare.
  • Protejează-ți încheieturile mâinilor și degetele mari ale mâinii: Degetele mari şi încheieturile mâinilor sunt părţile cele mai solicitate ale corpului în timpul unui masaj. Nu te baza doar pe ele în realizarea masajului, ci alternează prin folosirea antebraţelor și a articulaţiilor degetelor, ori a falangelor.
  • Folosește-ți propria greutate pentru a masa: Nu ezita să te sprijini pe locul de tratat în timp ce masezi, foloseşte gravitația în locul muşchilor. Acest lucru te va ajuta să economiseşti foarte multă energie preţioasă.
  • Ajustează înaltimea mesei de masaj: Găseşte înălţimea mesei potrivită pentru tine. Stând în poziție dreaptă, măsoară în așa fel incat masa să ajungă la nivelul mâinii tinand palma inchisa in pumn.

Postura şi Mişcările Adecvate Masajului Indian al Capului
Masajul Ayurvedic este perceput diferit în cultura occidentală faţă de cea orientală, de unde şi diferitele abordări. Iată în continuare o descriere a obiceiurilor corecte privind postura pentru situaţia în care clientul este aşezat pe un scaun obişnuit sau pe un scaun special pentru masaj.
Reglează scaunul sau poziţia pacientului astfel încât capul acestuia să se afle la nivelul pieptului sau al abdomenului tău.
În cazul în care clientul este aşezat pe un scaun obişnuit, fă modificările necesare pentru ca el sau ea să se poată sprijini de abdomenul tău atunci când efectuezi tehnici mai viguroase, cum ar fi efleurajul simetric cu palma pe faţa pacientului.

Masajul capului indian se poate adapta pentru utilizarea unui scaun ergonomic, portabil de masaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu